София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Биляна Петрова: Прокуратурата си прави пиар с наши разследвания

Бившият заместник-кмет на Младост разясни схема за имотни измами

Биляна Петрова: Прокуратурата си прави пиар с наши разследвания

Бившият заместник-кмет на Младост разясни схема за имотни измами

2 месецаОбщество 172Боряна Райчева


Бившите кмет и заместник-кмет на район Младост Десислава Иванчева и Биляна Петрова алармираха медиите, че техни разследвания стоят в основата на последните разкрития за имотни измами на прокуратурата!

По думите им през декември 2017 г. Петрова и Иванчева разкриват точно имотна измама от типа „брак с починал” и подават сигнал в прокуратурата с всички докумети и данни. Не получават никакъв отговор!

Биляна Петрова: „Още през 2017 г. разкрихме измама с 8 апетитни имота в центъра на София и незабавно сезирахме Софийска районна прокуратура (сигнал № на 50068 от 6.12.2017 г.), като изпратихме и всички данни, и документи, включително имената на участващи лица. Предоставяме сигнала на медиите със заличени личните данни. Сигналът ни е именно за случая на фиктивен брак „сключен” в Русия, който прокуратурата даде вчера като пример.

Схемата е следната:  Измамата е за парцели и апартаменти в центъра на София (повечето около пл. "Руски паметник") на обща стойност по пазарни цени над 2 милиона лева. Измамниците са изтеглили „късата клечка”, защото единият от тях живее в "Младост", където са поискали да бъде вписан акт за граждански брак, сключен между двама българи в Русия. Тук искам да защитя работещите в район "Младост" – те първоначално са вписали акта, защото към молбата са приложени всички документи, които са имали необходимите заверки, включително от Министерство на външните работи. 

Както е по закон, с г-жа Иванчева незабавно информирахме прокуратурата, защото само тя е компетентна да разследва и повдига обвинения. В края на сигнала молим да ни информира за резултатите. До ареста ни след 4 месеца не беше получен никакъв отговор, че прокуратурата е свършила някаква работа! С екипа на район "Младост" за 1 година разкрихме десетки имотни измами и сигнализирахме прокуратурата, която за 2 години не направи нищо.“