София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Боян Магдалинчев: Няма политически натиск върху ВСС

По думите на висшия магистрат борбата с корупцията продължава

09:11 ч. 12.12.2019 г.Политика 58

Председателстващият ВСС Боян Магдалинчев коментира тази сутрин избора на Иван Гешев за главен прокурор на България.

„Работата на Иван Гешев няма да бъде лесна. Може би това е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него. Той тепърва ще има много сериозни отговорности и ще трябва да оборва тези, които считат, че изборът му не е подходящ“, заяви Магдалинчев.

По думите на висшия магистрат борбата с корупцията е проблем, който стои пред всички прокурори.

"Корупцията по високите етажи на властта от край време стои на дневен ред. Този въпрос стои пред всички прокуратури, пред Сотир Цацаров, ще стои и пред Иван Гешев“, обясни той.

Магдалинчев каза още, че всеки гражданин има право да изрази своята позиция, но като че ли обаче протестите при избора на Гешев са били малко повече политически подплатени.
"Други сили стоят отзад и искат нещата да бъдат различни“, каза председателстващият ВСС и поясни, че всички са видели кои са били на протестите. „Вече обаче нещата трябва да се спазят, както са разписани в закона“, каза Магдалинчев.

На въпроса дали се упражнява политически натиск върху ВСС, магистратът отговори, че иска някой да излезе да каже кои са лобитата. „В този ВСС няма политически лобита“, категорично каза отново Боян Магдалинчев.