София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

БОЖКОВ: Прокуратурата обжалва регистрацията на "Българско лято", опит на хунтата да ни спрат

Бизнесменът коментира, че ще участват на изборите с мандатоносител
8 мЕвроком 674

Прокуратурата е обжалвала решението на съда за регистрация на формация "Българско лято", свързана с бизнесмена Васил Божков, за това съобщи самият той в официалния си профил в социалните мрежи.

"Днес прокуратурата обжалва решението на съда за регистрация на Българско лято. Това бе поредният опит на хунтата да ни спрат от участие в изборите през 2021. Нищо неочаквано. Ще участваме на изборите с мандатоносител", написа Божков.
 
Софийският градски съд да отложи делото за регистрация на „Българско лято” за 5 февруари заради нередовно призован представител на прокуратурата. Ако делото бъде гледано на 5 февруари, срокът за произнасяне е 14 дни, което може да доведе до забавяне на съдебното решение до 19 февруари. Срокът за подаване на документите за регистрация в ЦИК е 17 февруари.

„Ако не успеем да се регистрираме, може да намерим партия-мандатоносител. Има няколко такива” – каза Божков, без конкретизира.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!