София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ЦИК връчи на Румен Радев и Илияна Йотова решението за избора им

Новоизбраният президент увери, че ще работи за просперираща България
5 годиниИЗБОРИ 2016 472 Боряна Райчева

Румен Радев и Илияна Йотова получиха решението на Централната избирателна комисия, което удостоверява, че са избрани за президент и вицепрезидент на Републиката.

„Бъдете гарант за справедлив правов ред и пазители на гражданските права. Съдействайте за толерантност и разбирателство срещу омразата, расизма и ксенофобията. Бъдете активен фактор за по-нататъшното развитие на партньорството ни с другите държави. На добър час“, каза при връчването на решението председателката на ЦИК Ивилина Алексиева.

„Връченият ми мандат на мен и на г-жа Йотова е израз не само на признание за резултата от тези избори. Това е изключително отговорен и задължаващ акт. Искам да ви уверя, че ще работя и ще отдадем своите сили и енергия за демократична и просперираща България“, заяви от своя страна новоизбраният президент.

Той коментира и политическата ситуация, като според него политическа криза няма.

„Изходите са два – или ще бъде съставен кабинет в рамките на настоящия парламент или очакваме назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори“, каза Румен Радев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!