София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

COVID-19 в Център за настаняване от семеен тип в Стара Загора

Сред случаите има заразени и две деца
1 мЗдраве 297

Двама възрастни от персонала и две деца са с положителни тестове за COVID-19 в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Стара Загора.

12 деца обитават къщичките в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в кв. “Зора”. Миналата седмица 9-годишно момиченце е консултирано с личен лекар заради кашлица и висока температура. Общопрактикуващият лекар е назначил тест, който излиза положителен.

Миналата сряда PCR тестове са направени на всички деца и персонала. При двама души от персонала и още едно дете тестовете са положителни. И възрастните, и детето са без симптоматика.

Децата обаче са изолирани от останалите в болницата, а възрастните - карантинирани в домовете си. Останалите обитатели на центъра и персоналът също са под карантина, като могат да излизат единствено на двора. Извършена е пълна дезинфекция. Ситуацията в центъра се следи с повишено внимание от здравните власти.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!