София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Цветеслава Гълъбова: Чалгаризацията на нацията е факт

"Песните на Митко "Пайнера", на Слави Трифонов са въпрос на личен избор"
3 мПолитика 1403 Мирослав Митков

Чалгаризацията на нацията е факт, но тя не започва от Трифонов. Виждаме последните 10-15 години какво е положението и каква чалгаризация в управлението има. Чалга е например фактът, че назначаваш хора некомпетентни само защото ги познаваш, съседи сте, пиете си уискито заедно. Виждаме едно бясно раздаване на научни титли. Преподавател от Софийския университет показва среден пръст, отива и се гаври с психично болни хор и това не е укоримо от ръководството на най-старото висше учебно заведение у нас. Това не е ли чалгаризация? Това е по-опасно от песните на Слави. Тях можеш да ги слушаш, можеш и да не ги слушаш. Това каза в интервю за "Фрогнюз" д-р Цветеслава Гълъбова.

 "Да погледнем съдебната система. Там има един тон на високомерие, подигравка, смачкване на инакомислещите. Това е чалгаризация. Песните на Митко "Пайнера", на Слави Трифонов са въпрос на личен избор. Но когато това е ранг на държавна политика, става страшно. Не смятам, че изборът на Слави Трифново с такъв процент може да бъде единствен маркер и да го заклейми, че чалгаризира нацията", допълва тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!