София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Даниела Бобева: България е на 11-то място по спад на БВП в Европейския съюз (ВИДЕО)

Коментар в "ЕвроДикоФ"
3 мЕвроком 254

Премиерът не е задължително да знае, но когато не знаеш не трябва да говориш, за това че промяната в перспективата не означава, че рейтингът в същия. Това, че имаме подобрена перспектива е добра новина, но тази перспектива е поставена под няколко условия. Това коментира в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком финансистът и бивш вицепремиер Даниела Бобева.

Финансистът посочи, че България ще влезе в еврозоната след две години, а страната ни има най-нисък растеж на БВП от глава на населението.

„Този рейтинг не е най-високия и той не работи за правителството на ГЕРБ, защото те не са постигали рейтинг, който постигаха други правителства на други партии“, категорична бе тя.

Според нея рейтингът на България, измерван от агенция „Фич“, може да се понижи, ако се изтегли нов дълг или настъпи политическа криза.

Въпреки това, Бобева допълни, че рейтинговите агенции дават по-нисък рейтинг на България, а в същото време страната ни е икономически стабилна.

Тя посочи, че по време на пандемията има силна връзка между засилването и разхлабването на мерките и растежа и свиването на икономиката.

България е на 11-то място по спад на БВП в Европейския съюз, като икономиката ни се е свила с 4,9%. Средно за ЕС е 6,3% надолу. Не сме се справили много зле, но не сме се справили и много добре, уточни бившият вицепремиер.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!