София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

ДОКАЗАНО: Шефът на ХелпКарма Константин Кръстев е и съсобственик на Кредисимо

Бързи кредити са погасявани от организацията, която е събирала пари за дарения
5 сЕвроком 5231

Шефът на Хелп карма Константин Кръстев, който е и съсобственик на Кредисимо призна, че бързи кредити са погасявани от ХелпКарма.

След отричане от Кредисимо, неговият акционер призна не само, че му е съсобственик – другият е братовчед му Коста Кънчев, но и че го е управлявал 8 г., включително съвместно с ХелпКарма. Важен детайл, който 19 минути първи оповести след като го откри разследващият журналист Атанас Чобанов, участието на боса на ХелпКарма и Кредисимо е през малтийска офшорка. Тя притежава Кредисимо, а той има 15% в холдинга, регистриран на малкия остров.

Най-интересното е, че невинаги дарителят е бил запознат, че парите му отиват за погасяване на чужди бързи кредити. И разследването го доказва с кампания за млада жена и детето й, където не е упоменато за какво ще идат парите – всеки би си помислил, че за лечение на такава платформа, но пък пари са събрани и са отчетени разходи за погасяване на бързи кредити.
Кръстев признава, че е създател на Кредисимо и „всяка година получавам дивидент. Аз си ги получавам по сметка на моя компания”.