София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Две години пробация за младежа, изтръгнал телефон от ръцете на журналист

20-годишният Денислав Станоев е признал вината си
2 мИнциденти 328 Боян Марков

Две години пробация е наказанието на подсъдимия Денислав Станоев, обвинен в дърпането на телефона от ръцете на журналиста Полина Паунова. 

От прокуратурата съобщиха, че 20-годишният младеж е обвинен в хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия в столицата.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 5 август 2020 година в района на "София тех парк", София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Денислав е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н. А., с което му причинил лека телесна повреда.

На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото и на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда.

20-годишният Денислав Станоев е признал вината си. Той се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на младежът е наложено едно общо най-тежко наказание - пробация за срок от две години.