София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Efbet Лига обещава да бъде повече от интересна след разделянето

Изненадите там тепърва предстоят

Efbet Лига обещава да бъде повече от интересна след разделянето

Изненадите там тепърва предстоят

3 месецаЛюбопитно 35 Боряна Райчева


Наближава времето, в което професионалната футболна лига ще се раздели и целите на отборите ще бъдат раздадени ясно и точно. Първата 6-ца ще се бори окончателно за първото място и титлата, следващата четворка ще се опита да се доближи максимално близо до най-добрите, докато в дъното на класацията ще видим истинската битка за оцеляване.

Всяка година ставаме свидетели точно на такива сражения и винаги втората част на сезона сервира тежки сражения и адреналин за феновете. Кратък поглед над класирането може да покаже, че битката за купата ще се води между Лудогорец, Левски и Локомотив (Пловдив).

Армейците от ЦСКА се намират на 4-то място с 43 точки, но пък винаги са свободни. Лидерът в групата има удобна точкова разлика от близо 7 точки спрямо останалите 2 отбора в класацията, но нека не забравяме, че разделянето тепърва започва и всички отбори са готови да изпотят орлите в битката.

Славия и Берое може да си спретнат едно собствено сражение или просто да се насладят на втората част, показвайки класа и изненадвайки отборите в по-горните позиции. Обикновено в такива случаи именно 5-я и 6-я отбор са катализатора, който попарва надеждите на останалите отбори.

Частното парти, което ще си спретнат Черно море (Варна), Ботев (Пловдив) и Царско Село (София) ще доведе до интересни спортни сблъсъци. В дъното на класирането от 10 до 14-то място ще видим една епична битка между отборите, които искат да останат в родното първенство и през следващата година. Етър (Велико Търново), Дунав (Русе), Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица) ще трябва да напрегнат мускули, защото 4 отбора се борят само за едно място, следователно битката там ще бъде още по-жестока, имайки предвид, че и при четирите отбора се наблюдават интересни промени. Изненадите там тепърва предстоят.

В такива моменти е време и за запалянковците да спечелят не само адреналин от предстоящите спортни събития. За целта се изисква само Efbet регистрация и сериозен поглед над предстоящите дербита. Фактът, че това разпределение доста добре филтрира отборите по сила и при всички положения сезонът може да се смята за един от най-интересните от последните няколко години. Не трябва да забравяме, че обикновено именно във втората част започват да се разразяват бури сред играчите, ръководството и треньорите. И това е само част от удоволствията.

Обикновено втората част от родното първенство се фокусира върху по-сериозните футболни сблъсъци и най-добрите отбори. Популярните софийски хегемони имат достатъчно трудни опоненти и тази година битката за първото място няма да е просто разходка в парка. Това най-вероятно е отчетено и от лудогорци, които осъзнават, че изобщо не се намират в приятелската обстановка. Първата 6-ца тук е заета от най-силните отбори в момента и очевидно резултатите го доказват. Впрочем трябва да добавим, че играчите от първата 6-ца са с висок морал и все по-често изказват доверие не само в ръководството, но и в своите съотборници. И това разбира се ще продължи до първите по-тежки сблъсъци. Нека не забравяме, че във втората част на първенството всяка точка е животоспасяваща и за 90 минути ще ставаме свидетели на много обрати.