София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Efbet Лига обещава да бъде повече от интересна след разделянето

Изненадите там тепърва предстоят

1 годинаЛюбопитно 445 Боряна Райчева

Наближава времето, в което професионалната футболна лига ще се раздели и целите на отборите ще бъдат раздадени ясно и точно. Първата 6-ца ще се бори окончателно за първото място и титлата, следващата четворка ще се опита да се доближи максимално близо до най-добрите, докато в дъното на класацията ще видим истинската битка за оцеляване.

Всяка година ставаме свидетели точно на такива сражения и винаги втората част на сезона сервира тежки сражения и адреналин за феновете. Кратък поглед над класирането може да покаже, че битката за купата ще се води между Лудогорец, Левски и Локомотив (Пловдив).

Армейците от ЦСКА се намират на 4-то място с 43 точки, но пък винаги са свободни. Лидерът в групата има удобна точкова разлика от близо 7 точки спрямо останалите 2 отбора в класацията, но нека не забравяме, че разделянето тепърва започва и всички отбори са готови да изпотят орлите в битката.

Славия и Берое може да си спретнат едно собствено сражение или просто да се насладят на втората част, показвайки класа и изненадвайки отборите в по-горните позиции. Обикновено в такива случаи именно 5-я и 6-я отбор са катализатора, който попарва надеждите на останалите отбори.

Частното парти, което ще си спретнат Черно море (Варна), Ботев (Пловдив) и Царско Село (София) ще доведе до интересни спортни сблъсъци. В дъното на класирането от 10 до 14-то място ще видим една епична битка между отборите, които искат да останат в родното първенство и през следващата година. Етър (Велико Търново), Дунав (Русе), Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица) ще трябва да напрегнат мускули, защото 4 отбора се борят само за едно място, следователно битката там ще бъде още по-жестока, имайки предвид, че и при четирите отбора се наблюдават интересни промени. Изненадите там тепърва предстоят.

В такива моменти е време и за запалянковците да спечелят не само адреналин от предстоящите спортни събития. За целта се изисква само Efbet регистрация и сериозен поглед над предстоящите дербита. Фактът, че това разпределение доста добре филтрира отборите по сила и при всички положения сезонът може да се смята за един от най-интересните от последните няколко години. Не трябва да забравяме, че обикновено именно във втората част започват да се разразяват бури сред играчите, ръководството и треньорите. И това е само част от удоволствията.

Обикновено втората част от родното първенство се фокусира върху по-сериозните футболни сблъсъци и най-добрите отбори. Популярните софийски хегемони имат достатъчно трудни опоненти и тази година битката за първото място няма да е просто разходка в парка. Това най-вероятно е отчетено и от лудогорци, които осъзнават, че изобщо не се намират в приятелската обстановка. Първата 6-ца тук е заета от най-силните отбори в момента и очевидно резултатите го доказват. Впрочем трябва да добавим, че играчите от първата 6-ца са с висок морал и все по-често изказват доверие не само в ръководството, но и в своите съотборници. И това разбира се ще продължи до първите по-тежки сблъсъци. Нека не забравяме, че във втората част на първенството всяка точка е животоспасяваща и за 90 минути ще ставаме свидетели на много обрати.