София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Емилиян Гебрев: Всички се кланяха на Цветан Василев

"Никога не съм срещал Решетников, Малофеев и Малинов“

09:34 ч. 12.09.2019 г.Общество 30

Цветан Василев беше човек, на когото всички се кланяха. Аз през целия си живот с него съм се видял 4 или 5 пъти, общо 10 минути. 
Надявам се, че най-сетне държавата ще започне да защитава сама себе си. Тези хора - господата Решетников, Малофеев, Малинов, не съм ги виждал никога. Аз с господин Цветан Василев нямам каквито и да било отношения, както и с КТБ. Това заяви собственикът на оръжейната компания „Емко“ Емилиян Гебрев във връзка със скандала, който се заформи с обвиненията в шпионаж на председателя на „Русофили“ Николай Малинов и връзките му с руския олигарх Малофеев и ген. Леонид Решетников.
Гебрев обвърза част от обвиненията с покушението, което беше извършено срещу него, сина му и директора на компанията „Емко“.
"Емко" е българска фирма, част от националната сигурност на страната и срещу нас се изправят две чужди фирми за придобиването на "Дунарит". 
Нито съм следовател, нито съм прокурор, надявам се истината да излезе наяве. Кой стои зад тези фирми, какви са причините да бъдат подкрепяни тези фирми? Има специализирани служби, които трябва да отговорят на тези въпроси. Стана една година, откакто аз се обърнах към гл. прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на разследването и към днешна дата аз нямам информация, коментира Гебрев.
При наличието на скандал, никога няма печеливша страна. А когато е свързана и самата държава, винаги остава нещо във времето. От изказването за зам.-главния прокурор за мен излязоха нови обстоятелства относно опита за убийство на сина ми, на мен. Било е договорено редица български дружества, включително и "Дунарит" да не попаднат в български ръце. В края на април 2015 година беше извършено покушението срещу нас. Както беше съобщено от прокуратурата, това време съвпада напълно с моето покушение и наличието на чужди хора, представители на чужди страни в непосредствена близост до нас, отбеляза Емилиян Гебрев.