София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

eSports пазара достига $5.48 милиарда до 2030 - каква е ролята на букмейкърите?

Електронните спортове са форма на състезателни видеоигри, които придобиха голяма популярност през последните години

11 месецаРазвлечение 23

Електронните спортове са форма на състезателни видеоигри, които придобиха голяма популярност през последните години. С милиони играчи и фенове по целия свят електронните спортове се превърнаха в значима индустрия, която съперничи на традиционните спортове по отношение на обхвата и приходите си. Една от компаниите, които са осъзнали потенциала на електронните спортове, е Бетуей бг, която предлага редица опции за залагане на електронни спортове в своята платформа. В допълнение към фокуса си върху електронните спортове Betway е и основен спонсор на различни футболни отбори и спортни събития, което допълнително подчертава ангажимента ѝ към спортната индустрия като цяло. С разрастването на електронните спортове и нарастващия интерес към онлайн залаганията инвестицията на Betway в тази индустрия може да се окаже печеливш и стратегически ход.

Индустрията на електронните спортове набира популярност през годините с все по-широкото използване на технологиите и онлайн платформите. В резултат на това различни видеоигри се превърнаха в популярни заглавия за състезания по електронни спортове. Някои от популярните esports игри включват League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite и Overwatch. Тези игри имат милиони играчи по целия свят, а популярността им доведе до създаването на професионални отбори и турнири по електронни спортове. Тези игри са не само забавни за гледане и игра, но и предлагат високо ниво на конкурентоспособност, стратегия и умения. Очаква се популярността на тези игри за електронни спортове да продължи да расте и в резултат на това те вероятно ще играят значителна роля в бъдещето на индустрията за електронни спортове.

Пазарът на електронни спортове се очаква да расте бързо през следващите години, като до 2030 г. се очаква да достигне стойност от 5,48 млрд. щатски долара. В скорошен доклад се прогнозира годишен темп на растеж от 21,0 % за периода от 2023 г. до 2030 г., като се очаква Азиатско-тихоокеанският регион да бъде водещ в растежа. Този ръст се дължи на нарастващата популярност на видеоигрите, развитието на съвременни технологии и нарастващия брой турнири и лиги по електронни спортове.

В доклада се посочва, че индустрията на електронните спортове е спечелила значително внимание от страна на инвеститорите, като през последните години на пазара са навлезли много големи компании. Освен това се отбелязва, че COVID-19 е оказала значително въздействие върху растежа на индустрията, тъй като пандемията е принудила хората да си стоят вкъщи, което е довело до увеличаване на броя на онлайн игрите и дейностите по електронни спортове.

Някои от основните фактори, които стимулират растежа на индустрията на електронните спортове, включително възхода на мобилните игри, са нарастващият брой спонсорски договори и нарастващият брой издатели и разработчици на игри, които навлизат на пазара. Според прогнозите индустрията на електронните спортове ще продължи да се разраства благодарение на нарастващия интерес и инвестиции от страна на големите компании и на увеличаващия се брой играчи и фенове в световен мащаб.

Бъдещето на индустрията за електронни спортове изглежда светло, като през следващите години се очаква значителен растеж. Бързото разрастване на индустрията се очаква да създаде нови възможности както за играчите, така и за спонсорите и инвеститорите, а нарастващият интерес към електронните спортове може да проправи пътя към превръщането им в основна форма на забавление в близко бъдеще. Във всичко това ще бъде важна и ролята на букмейкърите, които развиват все по-сериозно предложенията си за залагания на електронни спортове. Само времето ще покаже колко важни ще се окажат букмейкърите в индустрията за електронни спортове.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg