София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Футболните треньори с най-дълго време начело на клуб в топ 6 първенствата

Мениджърът продължава да бъде един от най-важните хора във футбола

3 годиниЕвроком 12

Без значение дали искаме да го признаем или не, мениджърът продължава да бъде един от най-важните хора във футбола. За жалост, както вече сме забелязали, в света на футбола има твърде много фактори, които могат да повлияят на избора. Последната дума винаги имат феновете. С оглед на това, съществува и другата крайност, треньорът да бъде заземен на поста си и винаги да има последната дума. За спечелването на това доверие, разглеждаме 10 от най-дълго управлявалите треньори:

Крис Уайлдър пое контрола над Шефил Юнайтед през 2016 г. Този треньор се слави с много впечатляваща кариера и твърда ръка. Мнозина биха споделили, че е от онези хора, които преживяват всяка игра, макар и в момента Шефилд да е на дъното, Уайлдър прави всичко по-силите си, за да излезе от тази пропаст. С този отбор има 223 срещи и е спечелил 359 точки или средно по 1.6 точки за всяка игра.

Следващият треньор няма нужда от представяне, но все пак намира място в класацията. Юрген Клоп пое ръководството на Ливърпул през 2010 г. поведи червените към върха и видя началото и края на 299 срещи, инкасирайки 602 точки или по 2 точки на среща. Трофеите са повече от ясни.

Хосе Луис Мендилибар Етскебария е стратегът и движещата сила на испанския Ейбар. Като футболист с особени качества, същият може да се смята за бетониран. Водил отбора си в 237 игри, инкасирал 284 точки и средно спечелил около 1.2 точки на среща.

Няма как да говорим за вечни треньори, ако не споменем постижението на Шон Дайч. Мениджърът на Бърнли ръководи тима от 2012 г и затова време е изиграл 375 игри, спечелил е 524 точки, но според статистиката е успял да спечели едва 1.4 точки на игра, което не е особено много. Към момента отборът му се намира на 16-то място и макар да не е голям успех, все пак не е в зоната на изпадането.

Диего Симеоне е човек с характер и точно такъв се търсеше на територията на Атлетико Мадрид. Резултатите не закъсняха, но за жалост можем да видим и някоя друга несправедливост, когато се изправи срещу градския съперник. Поемайки контрола през 2012 г. този треньор успя да поведе отбора си към сериозни върхове, изигра 509 мача и спечели 1037 точки, средно взима от среща по 2 точки. Ако обърнем малко повече внимание на бет365 в този линк, спокойно ще забележим, че от Диего се очакват и още много бъдещи изяви, дали ще успее да ги изпълни, това предстои да разберем. По-важното е, че един от трофеите е именно за най-добър треньор, а до този момент Атлетико напълниха витрината със сериозни успехи.

Кристън Щрайх ръководи отбора на Фрайбург от 2011 г. Интересното за този човек е, че е един добър откривател на таланти и е успял да спечели около 3 германски купи с отбори до 19-годишна възраст, да стане шампион на Бундеслигата отново за младежи през 2007-2008 г. и през 2015-2016 г. успява да спечели втората Бундеслига с този отбор, което най-вероятно е помогнало за преминаването в Първа Бундеслига.