София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

ГОРЕЩИ НОВИНИ: Налага ли се вицепремиер да замества Борисов?

Министър-председателят даде положителен резултат с коронавирус
9 месецаЕвроком 31

Премиерът Бойко Борисов обяви в социалните мрежи, че е дал положителен резултат на коронавирус. Това се случи след като той е бил контактен със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който е с положителен тест за COVID-19.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

От правителственаа пресслужба обявиха, че във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя, към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет.

"Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера", допълниха от Министерски съвет.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!