София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Издателство предоставя безплатен онлайн достъп до учебниците си от 1 до 10 клас

При актуалната ситуация децата ще трябва да се обучават дистанционно

Издателство предоставя безплатен онлайн достъп до учебниците си от 1 до 10 клас

При актуалната ситуация децата ще трябва да се обучават дистанционно

28 дниОбразование 579 Галена Добрева


От днес издателство "Просвета" предоставя безплатен достъп до електронните си учебници от 1 до 10 клас по всички учебни предмети. По този начин близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството.

След обявеното едномесечно извънредно предложение училищата вероятно ще останат затворени до 13-и април.

Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи.

"Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата "Учим онл@йн с учител". Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа.", поясниха от издателство "Просвета".

Така "Просвета" се присъединява към инициативата на Европейската асоциация на издателите на учебници, големите издателства да окажат максимална помощ на училищата в условията на прекратени учебни занятия в много европейски страни заради вируса COVID-19. "Просвета" е единственото българско издателство, което е член на Европейската асоциация.