София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Изкуство по време на пандемия

Изложба живопис на Пламен Костов и Петя Пеева - „ЗАЕДНО“
пропускане
8 месецаКултура 383 Златина Петкова

Във вторник 10 ноември се проведе първата съвместна изложба на двамата талантливи български художници - Пламен Костов и Петя Пеева. Тя се състоя в кокетната столична галерия и въпреки пандемичната обстановка в която се намираме, бе посетена от много хора, които се заредиха с позитивни емоции. Пламен и Петя представиха на почитателите на изкуството една различна изобразителна постановка изпълнена с живот, в която разнообразието от цветовете и художествените идеи създават едно приятно усещане за красота и уют. Използваните от художниците техники – акварел, пастел и акрил, прави картините им топли, излъчващи спокойствие, привличащи погледа със своето естетическо изпълнение, което обединява майсторството и на двамата художници. Петя и Пламен се допълват във всички аспекти от живота, в работата също. Обикновено рисуват заедно, така че целият процес от започване на една картина до нейното завършване минава през погледа и ръцете на двамата. Съответно не липсват и критики, но градивни, защото за тях най- важно е да се подкрепят в работата си. И за двамата изкуството е любов. То им помага и ги избавя от тежките моменти, а сега в тази световна пандемия, да рисуват е като бягство от реалността. “Изкуството може да бъде само един светъл лъч в тези времена и надявам се всички, които ще посетят нашата изложба да се заредят положително от картините, които ние им показваме., споделя Петя с надежда, че въпреки мрачните времена, винаги има как да внесе позитивизъм в живота си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!