София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Как влияе цветът на червилото върху настроението и поведението ни

Различни проучвания доказват, че жените, носещи червило редовно, са много по-успешни

Научно доказано е, че цветовете влияят на мозъка и настроението ни по различен начин. Това е една от причините специалистите да препоръчват излизане сред природата, за да се разтоварим. Не само чистият въздух, но и краските на заобикалящия ни свят играят важна роля. Например, синият и зеленият цвят имат успокояващ и разтоварващ ефект върху нервната система, а жълтият повдига настроението. Бизнес секторът също се възползва от този факт, благодарение на маркетингови похвати, които решават какъв да бъде цветът на дадено лого, според начина, по който искат да реагират потребителите. Затова едва ли ще ви учидим, ако ви кажем, че нюанса на червилото ни е от решаващо значение за начина, по който ще премине денят на работното ни място или по който въздействаме на хората.

Класическо червено

Различни проучвания доказват, че жените, носещи червило редовно, са много по-успешни, тъй като се чувстват по-силни, уверени и контролиращи, което ни прави и по-мотивирани. Не напразно през цялата история на човечеството жените са харчили повече за червило по време на икономическа криза, отколкото за всеки останал козметичен продукт.

Освен, че е цветът на страстта, той има далеч по-важно въздействие, особено що се отнася до работното място. Червеното е определян и като цветът на действието. Ако работният ви ден не е един от най-успешните и се чувствате изтощени, червило с такъв нюанс може да е това, което да ви даде тласък, за да обърнете посоката. Аленото е идеалният нюанс за повишаване на енергията, жизнеността и дори смелостта, което го прави изключително подходящо за бизнес срещи. Още един негов плюс е, че приковава вниманието. По този начин си гарантирате, че всички в залата ще ви слушат и следят мисълта ви. Перфектното за вас можете да откриете в следния богат каталог https://makeup.bg/brand/29069/

Задължителна палитра

Според други проучвания, носителките на розово червило се възприемат като по-общителни и обичащи забавлението. Но розовото също е цветът на властта - дамите на ръководни постове са по-склонни да притежават нюанс на розово, отколкото някой друг.

Лилавите оттънъци карат жените да изглеждат по-незвисими. Това е още един добър вариант, когато правите презентация, тъй като не само успокоява нервите, но подобно на червеното, привлича слушателите към устните, което прави речта ви много по-въздействаща.

Кафявата палитра се счита за сериозна, стабилна и земна. Чувствате се тревожни? Мекият кафяв или нюд тон ще ви успокоят. Носенето на нещо близко до естествения цвят на устните е идеалният вариант, когато не сте сигурни кой от по-ярките ще е подходящ за определено събитие.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!