София 4 °C
Велико Търново 6 °C
Пловдив 4 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

"Калигула" и "Черното пиле" онлайн в Деня на театъра

Международният ден на театъра ни поднася приятни изненади въпреки карантината

"Калигула" и "Черното пиле" онлайн в Деня на театъра

Международният ден на театъра ни поднася приятни изненади въпреки карантината

8 дниКултура 627 Галена Добрева


„Калигула“ от Албер Камю на режисьора Явор Гърдев ще бъде излъчен безплатно онлайн на 27 март, Световния ден на театъра. Спектакълът, с който изгря звездата на актьора Димо Алексиев в ролята на Калигула, е част от поредицата „Споделени представления“ на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна и ще бъде излъчен в платформа във Фейсбук. „Споделени представления“ на ТМПЦ-Варна предлагат безплатно опера и театър.

Онлайн премиера в Деня на театъра ще има и „Черното пиле“, моноспектакълът на Мариус Куркински. Представлението може да бъде гледано от 20,30 ч., както и в следващите 72 часа след излъчването му в тази интернет платформа.

Достъпът не е свободен – билетът е на символична цена от 8 лв. „Черното пиле“ събира три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноимения „Черното пиле“.

Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, споделя Мариус Куркински за спектакъла.