Канят Тръмп на изслушването по импийчмънт

То е насрочено за 4-и декември

2 месецаОбщество 2

Камарата на представителите отправи покана към американския държавен глава Доналд Тръмп да присъства на заседанието по импийчмънт, насрочено за 4 декември. Ръководителят на Комисията Джеролд Надлер е изпратил писмо, адресирано лично до президента. Преди броени дни Тръмп остави отворена възможността да даде показания в Конгреса като част от разследването за импийчмънт.

"Ако искате да присъствате на изслушването, моля, информирайте комисията възможно най-скоро, но не по-късно от 6 (часа) на 1 декември 2019 г.", се казва в писмото на Надлер до президента. Той също така поиска от Тръмп да реши дотогава за адвоката, който ще представлява президента в комисията.

"Припомням ви, че участието на президента и неговия адвокат в миналото не беше описано от комисията като право, а като привилегия и знак на любезност от страна на Конгреса", уточнява Надлер.

"Въпреки че ви каним на тези изслушвания, ви напомняме, че ако продължите да отказвате да ни предоставяте свидетели и документи... тогава председателят има право да предприеме подходящи мерки", подчерта ръководителят на комисията.

Изслушването, наречено "Конституционни основания за импийчмънт на президента" е насрочено за 4 декември, съобщиха от комисията.

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си академик Благовест Сендов

Той бе световноизвестен математик, държавник и общественик

11 мОбщество

Почитаме Свети Евтимий - патриарх Търновски

Той прави реформа на българските богослужебни книги

2 чОбщество

КНСБ свиква среща за ВиК сектора и заплащането на труда

Участие ще вземе зам. министърът на регионалното развитие

3 чОбщество

Най-възрастният спасител извади кръста в "Синеморец"

Ритуалът се проведе на 19 януари на плажа в местността Бутамята

15 чОбщество