София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Караниколов: Икономиката ни е в кондиция

"Kъм момента няма нужда да теглим заем"

Вдигането на мерките е тенденция, която обхвана целия свят. Вдигането на мерките не означава, че не трябва да спазваме трите Д-та - дисциплина, дистанция и дезинфекция. Мерките бяха наложени, за да се спасят човешки животи и да се гарантира здравето на хората. Категорично успяхме. Сега трябва да сме гъвкави. Имаме пълно доверие на щаба и на лекарите на първа линия. Пандемията още не е отминала и никой не може да каже дали есента няма да има нова вълна и отново да се въведат мерки.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по повод обявеното днес затягане на мерките срещу коронавируса заради скока на новозаразените. Той коментира и икономическата ситуация в страната.

"България направи всичко правилно по отношение на икономическите мерки по време на коронакризата. Икономическите мерки бяха много правилни и навременни", каза министърът.
Мярката 60/40 спомогна да няма над 250 000 безработни и да ставаме свидетели на апокалиптични картини като в други държави. Мерките продължават да се развиват и да действат. Икономиката ни е в кондиция. Безспорно е, че ударът е най-тежък за малкия и средния бизнес. Няма сектор, който да не е засегнат. Тепърва предстои да видим дали потребителите ще продължат да потребяват така, както преди пандемията. Тук говоря за световен мащаб", добави той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!