София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Кой е основният спонсор на българския футбол?

Най-важното е, че не се подпомага само един отбор

5 месецаСпортни 670 Ивана Иванова

Професионалният спорт е едно много скъпо удоволствие. Най-ниската цена обаче се заплаща именно от спортните фенове, които обаче идват с високи изисквания за любимия си отбор. Кой не иска точно неговият тим да не бъде победител, да не вземе трофей или да не се радва на нов стадион, както и закупуването на по-скъпи играчи. Не е тайна за никого, че колкото по-добър е един тим, толкова повече приходи има.

Букмейкърите стават все по-важна част от спортната индустрия. Защо? Колкото по-качествен спорт гледа един зрител, толкова по-високи са шансовете да се възползва от букмейкърските платформи, Колкото по-сериозни са те, толкова по-големи са шансовете за феновете да направят своите спортни прогнози. Следователно, когато спортът е зареден с адреналин и присъства разнообразие, почитателите ще се увеличат. А най-важното е, че колкото повече запалянковци правят своите прогнози, толкова повече отбори могат да бъдат подкрепяни.

Разбира се, това е само една страна на възможностите при правенето на спортни залози, другата особено важна идва под формата на печалби. Винаги можем да разгледаме всички възможности, които предлага операторът efbet на български език и освен впечатляващото му присъствие в родния спорт, можем да видим и предложенията за спортни залози. Кратка справка ще ни покаже, че този бранд е инвестирал около 25 милиона лева, подписал е 150 договора за подпомагане и най-важното е, че го прави в България, въпреки факта, че вече оперира на територията на четири държави.

Ребрандирането на първенството също не трябва да ни изненадва, все пак ще видим, че днешната хегемония на големите отбори вече не е толкова осезаема, качеството на излъчване също се промени, а към това трябва да добавим и повишеният интерес на зрителската аудитория. Спокойно можем да забележим, че именно родните оператори са склонни да подадат ръка на всеки отбор в нужда. Поставянето на логото им на екипите не е някаква особена драма, по-важно е да не се достига до познатите финансови кризи, на които сме ставали свидетели през годините. Спокойно ще забележим, че Локо Пловдив наскоро подписа договор с Уинбет, операторът Палмс Бет също подпомага отбори като Левски и Пирин Благоевград.

Най-важното е, че не се подпомага само един отбор, списъкът на финансираните е доста сериозен и днес ще забележим, че почти всеки роден отбор се радва на спонсорство. Букмейкърите се стремят да изравнят силите и до голяма степен успяват, както ще забележим. До този момент дори критиците признават, че родните дербита стават все по-интересни и качеството на игра се е повишило драстично през последните години.