София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Министерство на отбраната: Срив в информацията е довел до инцидента в Чешнегирово

"Тук сме да дадем летящ старт на следващото правителство", заяви зам.-министър на отбраната
8 мПолитика 695 Антоанета Начева

"Явно е, че се е получил срив в информацията при инцидента с нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово", заяви пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

Адмиралът подчерта, че учението разширява своите мащаби и че такова не се провежда за първи път в района на Чешнегирово. През тази година в учения участие са взели над 1000 парашутисти и не е бил допуснат инцидент, а над 1500 военнослужещи са минали през същия регион и са били предислоцирани на друго място без да се предизвиква смут.

От своя страна зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов заяви, че от министерството не биха преустановили нито един от проектите за модернизация на армията. "Не сме тук, за да спрем, а за да дадем летящ старт на следващото правителство", отсече зам.-министърът на отбраната Йорданов.

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!