София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мъж е застрелян от американските власти след кавга за носене на маска в магазин

Мъж намушка 77-годишен човек след конфронтация за липса на предпазна маска

Мъж е застрелян от американските власти след кавга за носене на маска в магазин

Мъж намушка 77-годишен човек след конфронтация за липса на предпазна маска

41 мКрими 1020 Кристина Иванчева


Американските власти застреляха човек в магазин в щата Мичиган. Застреляният е заподозрян в пробождането с нож на 77-годишен мъж, който го бил нападнал за липса на предпазна маска. 

Стрелбата се случва близо до магазина, 30 минути след като мъжът е бил намушкан с нож, предаде Лейтенант Браян Олексик от щатската полиция в Мичиган.

Полицията забелязала превозното средство на обвинения и при опит за атака от негова страна, го застреляла.

"Пусни оръжието" е настоявала полицията, позовавйки се на видео камери от улицата, на която се случва инцидентът. "За жалост, властите трябваше да използват оръжие, за да спасят животите си, използвайки смъртоносно насилие", докладва регионалният шериф Том Райх.

Намушканият мъж е откаран в болница без опасност за живота. "Целта ни е да се защитим. Всеки трябва да изпълни своето задължение, за да спрем разпространението на вируса", казва Райх.

Това не е първият случай, в който задължителното носене на маски поражда насилие. През месец май, охрана в магазин беше смъртоносно застрелян, след като отказа да пусне клиент в супермаркета без маска. 

От сената в Мичиган казват, че маските са важни, но призовават хората да не се конфронтират взаимно за липсата на такива. "Не си струва да дадеш живота си, заради дебат дали трябва да носим маски на публично място."