София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Немска медия: Скалата Борисов се разклаща

Немска медия отразява протестите у нас

Немска медия: Скалата Борисов се разклаща

Немска медия отразява протестите у нас

1 чОбщество 3961 Кристина Иванчева


Хиляди демонстранти негодуват срещу корупцията и мафията в България. Те не подкрепят вече падението на Борисов и скандират за нови избори в най-скоро време.

Произнасят името "Бойко" с негодувание. Той винаги е бил разделен. Още по комунистическо време, той е обучен за лична защита в Академията на българското Министерство на вътрешните работи. В това едниство, той служи още и на бившия партиен шеф Тодор Живков и последвалия го Симеон Сакскобурготски. 

След още едно кратко интермецо, Борисов става кмет на София през 2005. През този период, интервю в кабинета му беше трудно да се установи, защото тогавашният кмет на София беше зает в пушенето на пури. Въпреки забраната за тютюнопушене в цялата сграда.

През 2009 Борисов бива избран за премиер на България.

Крайно противоречив е фактът, че той обеща да върви срещу корупцията. Въпреки че, тези обещания май остават в миналото. До ден днешен, България е на последно място във всички класации на ЕС, измерващи нивото на корупция. И не на последно място, манипулацията в управлението се заплете още повече в последно време. Човек, който е винаги бил добре посрещнат гост от ХСС, също допринесе за драматичния упадък на свободата на словото в България. Това позволи установяването на едни добри отношения с олигарха Делян Пеевски, който изигра главна роля в присвояването на контрола над вътрешния медиен пазар. 

Също така в България излязоха видеа на спящия Борисов, съхраняващ ръчен пистолет и банкноти в чекмеджетата си.

В сряда Борисов изрази мнението си за протестите и нападките по негов адрес, докладва "Медиапул". Официално решение ще излезе през идния уикенд, след среща на ЕС лидерите.

Източник: Taz.de