София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Онлайн дискотека - новият хит сред любителите на нощния живот

Коронавирусът не спира младежите да се забавляват

Онлайн дискотека - новият хит сред любителите на нощния живот

Коронавирусът не спира младежите да се забавляват

3 дниЛюбопитно 568Галена Добрева


Извънредното положение, в което се намираме, стимулира изобретателността и находчивостта у мнозина, които намират оригинални начини да продължим да се забавляваме без да се налага да си подаваме носа навън.

Такъв любопитен начин за прекарване на свободното време са онлайн дискотеките - този феномен, роден от изолацията покрай коронавируса, вече привлече хиляди българи, които откриха нов начин да "ходят" на парти след като клубовете и дискотеките бяха принудени да затворят.

Всяка вечер диджеи се включват на живо чрез различни социални мрежи - най-често Фейсбук, и забавляват аудиторията. В живите си включвания дискотеките събират повече от 10 000 зрители, които имат възможност да коментират, да си поръчват поздрави и да качват снимки.

Обикновено купонът започва между 19ч. и 22ч. и продължава близо 4 часа. Идеята за това тръгва от DJ Дамян - един от най-известните диджеи у нас, който кръсти шоуто си "Лукс корона парти". Той пуска парчета от различни музикални стилове - както вечни класики, така и попфолк песни. DJ Дамян споделя, че обича работата си толкова много, че нищо не е в състояние да го откаже от нея.

Първата дискотека, където се проведе онлайн парти, беше пловдивският клуб Bushido. Клуб Bedroom също редовно организира подобни събития. Следете Фейсбук страниците на любимите си клубове и заведения - много от тях правят партита онлайн.

Певецът Орлин Павлов пък се включва дни наред на живо от своя гараж, където изнася импровизирани миниконцерти с някои от най-популярните си песни. Изявите му, наречени "Музикален гараж", събраха близо 30 000 зрители.

Популярният изпълнител Папи Ханс също пусна песен, чието послание е да си останем вкъщи, колкото и да ни се иска да сме с любимия човек, за да опазим себе си и него.

Ето и още една забавна песен, посветена на коронавируса: