София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Перфектната осмица от зимните футболни трансфери на 2021

Всеки отбор бърза да напазарува качествени играчи

3 годиниСпортни 11 Ивана Иванова

В края на зимния трансферен прозорец, когато всеки отбор побърза да напазарува качествени играчи, трябва да насочим вниманието си към 8-те най-ценни играча, които костваха твърде много на своите нови отбори и същевременно идват с огромната отговорност да променят състоянието на своя отбор.
Започваме с вратаря Матю Раян, който се оценява на 8 милиона евро и ще пази вратата на Арсенал. Договорът е подписан до края на юни и трябва да проверим дали артилеристите ще решат да запазят стража или ще го върнат на Брайтън. 
Продължаваме с левия бек Фикайо Томори. Пристигащ директно от Милан в Челси, този играч също е даден под наем, а стойността му е точно 17 милиона евро. Очаква се да се завърне обратно в Италия до началото на лятото.
Озан Кабак e сред добрите попълнения на г-н Клоп, който отдавна има нюх и усещане за млади таланти. Срещу сумата от 1.1 милиона евро, Ливърпул получава услугите на централния защитник. Договорът отново е до края на сезона.
Уилям Салиба е десният бек на мечтания тим, но по-важното е, че мнозина биха се зачудили чие притежание е той. Закупен е през 2019 г. от Арсенал за сумата от 30 милиона евро и веднага върнат на Сент Етиен под наем. След това отиде в Ница и сега отново се връща в Арсенал. Този преход се случва едва на 19-годишна възраст, следователно трябва да имаме много доверие на младежа, който очевидно ще продължи да показва класа или ще се кали достатъчно.
Доминик Собослай дойде с висока цена за Лайпциг, като германците платиха сумата от 20 милиона евро, привличайки играча от Залцбург. 20-годишният трансфер обаче страда и от контузии, като все още не е ясно кога ще бъде в най-добрата си възможна форма. 
Нападателният център Мартин Йодегор е интересна личност, която продължава да прави наем след наем. На 22 години, този футболист е официално собственост на Реал Мадрид и е закупен през 2017 г. След това сменя отборите на почти всеки сезон. Като сега се намира в Арсенал. Ще бъде там до края на настоящия сезон.
Лявото крило на златния отбор е Саид Бенрахма. Заплатената сума е 23.1 милиона евро. Нека не забравяме, че имаме всички възможности за спортна прогноза, с помощта на специалните залагания на спортове в efbet, където ще открием, че Висшата лига е само част от всички възможности, които се предоставят на запалянковците
Муса Дембеле е първият златен нападател, който със своите скромни 24 години получи шанс да играе директно в голямата мелачка на Китай. Отборът GZ R&F заплати сумата от 5.35 милиона евро, при това не като трансфер, а като наем. Шпорите нямат нищо против да спечелят повече от 33-годишния нападател, но надеждата му най-вероятно е да успее да играе много повече, при това в Европа.