София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пламен Бобоков: Познавам президента от 2-3 години, но не съм го нарекъл "бос", нали?

Бизнесменът проговаря след обвиненията по негов адрес
33 мЕвроком 2926

В електронните устройства, които са взети аз действително аз не съм имал номер на президента Румен Радев. Това съобщение най-вероятно е засечено от друг телефон, който спецпрокуратурата няма. Излиза, че най-вероятно са подслушвали президента, така си мисля аз, друго обяснение виждате ли? Имал съм комуникация с президента, познавам го от 2-3 години, но не съм го наричал "бос", нали? Това коментира бизнесменът Пламен Бобоков в ефира на БТВ. 

Пламен Бобоков коментира, че се познава с Радев от посещението в Армения. Виждали са се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка. Той обясни, че с Десислава Радева са си честитили празници.

През юли Специализираната прокуратура публикува част от текстова комуникация между "вероятно лице с имунитет" и обвиняемия П.Б. Съобщенията са част от експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!... Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

По-късно Пламен Бобоков показа есемеси с лице под името "Бойко Борисов".