София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Проф. Кантарджиев става жури в "България търси талант" (ВИДЕО)

В средата на годината той беше пенсиониран като директор на НЦЗПБ

пропускане
3 годиниЛюбопитно 7 Ивана Иванова

Професор Тодор Кантарджиев е едно от новите попълнения в състава на журито в осмия сезон на „България търси талант“ тази пролет по bTV, съобщиха от телевизията.

В средата на годината Кантарджиев беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Той работи в центъра повече от 30 години, но стана значително по-разпознаваем през последната година и половина заради участието си във вече разпуснатия щаб за коронавируса.

Той беше част от хората, които даваха брифингите на щаба с информация за обстановката в страната. След пенсионирането си той стана консултант на Столичната община по ваксинационния процес.

"Добре познат на цяла България, професорът се присъединява към шоуто извън служебните си задължения и популярната си обществена роля от последните месеци и години", пишат от медията.

"С качествата на човек със скрит артистичен талант, невероятно чувство за хумор и професионална способност да погледне на нещата с усмивка и в най-тежките моменти, той се впуска в предизвикателството „България търси талант“, за да допринесе към преобразяването на шоуто през новия сезон", допълниха от бТВ за Кантарджиев.

"С усет към забавното и смешното, с бърза мисъл и завиден интелект – проф. Кантарджиев ще бъде първи с остроумните отговори и коментари, но и с безпощадни критерии".