София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Радев: Думата на годината е "Мутри вън", това е призив на стотици хиляди

Пак би излязъл с вдигнат юмрук от президентството
11 мЕвроком 1289

Думата на 2020 г. е "Мутри вън" и това не е просто мой призив, а ехо от стотиците хиляди българи, които не искат да живеят в лъжа и беззаконие. Това каза президентът Румен Радев в предаването пред Дарик радио.

Президентът коментира и казаното от себе си миналата година,че 2020 г. ще бъде на отговорност.

"Тя не се случи. Имаше отговорност от стотици хиляди граждани за бъдещето на България и съдбата на нашите деца. Нямаше отговорност от българското правителство, от много политици, които в тази сложна, критична за България обстановка не взеха решение, което да съответства на бъдещето", заяви държавният глава.

Държавният глава Румен Радев коментира въпроса дали половин година по-късно би излязъл с вдигнат юмрук от президентството. "Винаги ще изляза и ще го направя, защото аз винаги съм винаги на страната на българите, когато те отстояват своите принципни позиции в името на България".

Той подчерта, че обединява българите срещу статуквото, беззаконието и несправедливостта. "Ако имаме криза и то вихреща се с кови0д 19, ако сме държавата с най-голяма смъртност на глава от населението в ЕС, то е заради характера на това управление. За това ние стигнахме до тук, затова трябва да бъдем непримирими и единни в това наше усилие", обяви още държавният глава.