София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Сдружение на заведенията: Господа властимащи, притискате ни още повече финансово ли?

Ресторантьорите не одобрявят мярката само градините на ресторантите да работят

Сдружението на заведенията в България не одобрявя мярката само градините на ресторантите да работят. Това написаха те в позиция, след като здравният министър Костадин Ангелов обяви новите мерки от 1-ви април.

ИЗВЪНРЕДНО: Ангелов обяви кои мерки ще отпаднат от 1-ви април

Ангелов: Ресторантите ще работят само на открито, дискотеките остават затворени

Господа управляващи, господа властимащи, господа специалисти, кога ще се научите да се вслушвате в това, което БИЗНЕСЪТ ви казва?! Взимате решение с цел да ни облекчите или с цел да ни притиснете още повече финансово? Ясно заявихме, че браншът ни не желае да работи само с външните открити части на своите заведения. Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила. Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и задължително разстояние между масите, което намалява капацитета. Ето защо, предлагаме на вашето внимание три варианта за разхлабване на мерките.

Това са желанията на ресторантьорите, а не популистки решения. Това и на първо място е бизнес-логиката, по която ние съществуваме и сме градили бизнеса си.

Вариант 1:
Пожелателно отваряне на външните части на заведенията. Тези от нас, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения.

Вариант 2:
Отваряне на всички ресторанти от 01.04.2021 година, а всички нощни заведения от 15.04.2021г.

Вариант 3:
Отваряне на външните части на заведенията, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Това са приемливите варианти, които ние ви предоставяме на тепсия. Решенията обаче са ваше право и задължение.

И ще завършим с една максима:
Когато не знаеш как да постъпиш мъдро, постъпи достойно!

С уважение, надежда и достойнство да защитава интересите на бранша:
Емил Коларов
предс. на Сдружение на заведенията в България

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!