София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

СЛЕД МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ: Община Бургас още иска да даде пътя край "Росенец" на частни фирми

Общинският съветник Константин Бачийски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
35 сЕвроком 2746

След масовите протести в местността "Росенец" срещу окупирането на плажа стана известно, че Община Бургас все още иска да даде пътя на частни фирми, близки до Ахмед Доган. Това коментира общинският съветник в Бургас и лидер на Средна Европейска Класа Константин Бачийски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Припомняме, че от Бачийски започнаха скандалните разкрития за резиденцията на Ахмед Доган край "Росенец" и продължиха с прочутата акция на Христо Иванов и Иво Мирчев срещу гардовете на НСО на брега..

"Аз бях първият човек, който отиде и подаде лично на Областния управител сигналът за "Росенец". По-късно ми звънна един влиятелен човек, за да ме убеждава да си оттегля искането. Аз имах срещи с много хора, които ми обясняваха да си оттегля сигнала. Интересно е как няколко часа след като е подаден сигналът, те намират човек, който ме познава. Скоростта на тези процеси е много интересна. Някои от тези хора бяха много културни и сдържани, а други ме заплашваха, че ще ме арестуват, защото Прокуратурата има богата фантазия и все нещо ще измисли", обясни Бачийски.

Впоследствие Община Бургас оттегля доклада, чрез който дава пътя до плажа край "Росенец" на частни фирми и пуска друг документ с пороци, който да даде възможност на фирмите да го атакуват и топката отива в съда.

"Ако ние не направим всички възможно да се случим това е възможният сценарий. Но аз намерих начин, по който да се защитим и пътят да не остане в частни ръце. Аз предложих Общинският съвет в Бургас да поиска от съда да обяви решението от април за нищожно. От юридическия съвет на общината коментирха, че те трябва да защитават решението да се даде на частни фирми. Аз коментирах, че вече има ново решение, но Бойко Борисов също обяви, че съветът ще взима ново решение. Но явно това е за пред хората", допълни Бачийски.