София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Следят реките в София заради снеготопенето

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен
1 мЕвроком 167

Във връзка с повишаването на температурите и снеготопенето се извършва наблюдение критичните места на речните корита, нивата на реките и язовирите на територията на Столична община, съобщиха от кметството.

"Реките текат в коритата си и няма опасност от образуване на разливи. Осигурена е проводимостта на речните корита. Екипи на общината следят нива на реките и язовирите. Всички общински язовири „Мърчаево“, „Мрамор“, „Суходол“ 2 се изпускат контролирано. Поддържат се дъждоприемните шахти и се проверява тяхната проводимост. Извършва се почистване на пътните регули от наноси и прах. Дейностите на място се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Извършва се превантивно почистване на различни речни участъци от реките Какач, Искър, Дървенишка, Банска, река Боянска и други. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен, с цел превенция за състоянието на реките", обясняват от общината.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!