София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Софиянка отглежда десетки кучета и котки в апартамента си

Съседите отчаяни, институциите - безсилни

Софиянка отглежда десетки кучета и котки в апартамента си

Съседите отчаяни, институциите - безсилни

1 месецЛюбопитно 942 Галена Добрева


Софиянка отглежда десетки котки и кучета в апартамента си в жк "Младост", което провокира негодувание у съседите й. Импровизираната зоологическа градина на жената се състои от две кучета и над десет котки, а съседи споделят, че миризмата е непоносима. Тази ситуация продължава от над 10 години, като през това време домоуправителят на входа в блок 30 е сигнализирал всички възможни институции, но до момента те се оказват безсилни, а собственичката на животните - непреклонна да ги изведе от апартамента си.

Имало е дори случай, при който е била сигнализирана и Гражданска защита.

"Миризмата е непоносима. Има над 20 котки в дома й. За нея знаем, че свири на китара в подлез и че има майка, която обаче не живее тук. Членува в някаква природозащитна организация и със сигурност получава някакви пари, за да храни толкова животни", споделиха възмутени съседи.

Съседка се оплаква, че миризмата от животните достига чак до нейния апартамент, който е на 12-ия етаж, въпреки че жилището на зоолюбителката се намира на седмия етаж.

"Запознати сме с казуса от години. Колегите са отработвали десетки жалби. Дори съдействие от полиция сме имали. Съставени са актове на въпросната дама. Това обаче не води до нищо, тъй като ние имаме правомощия, които са ограничени", обясни Десислава Райкова, началник в отдел "Екология" в Община Младост.

Сергей Дойчев, главен специалист в отдел "Екология", допълни, че единственото, което могат да направят засега, е да й наложат глоба.