София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Танева за протестите: Всяко едно блокиране пречи на хората, които си пребират реколтата

Земеделският министър с коментар за блокадите

Танева за протестите: Всяко едно блокиране пречи на хората, които си пребират реколтата

Земеделският министър с коментар за блокадите

5 мЕвроком 1259


Не 1000 или 10 000 души решават съдбата на Управлението, от което и аз съм част не ограничава, включително и това гражданско неподчинение, за което няма никакво законо основание. Оставяме да се блокира нормалният начин на живот. Постоянно ме питат как така позволяваме да се блокират улици. Питат ме хората от моя избирателен район. Защото може да има протести, които не блокират нормалния начин на живот. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева в ефира на БТВ.

"Не смятам, че протестите са форма на граждански диалог. Не смятам, че институциите не трябва да си говорят помежду си. Всеки, който има амбиции да бъде добър управленец, трябва да представи и убеди обществото с програма, че може да го прави по-добре. Народът решава“, каза земеделският министър.

Тя е на мнение, че при условие, че ни очакват много трудни месеци заради кризата с коронавируса, за което говорят тревожните данни, които излизат непрекъснато, е уместно да има предсрочни избори.

„Не мисля, че когато нещо се прави с всички средства, включително и непозволени, това може да доведе до по-добро“, допълни Танева.

"Миналата година по това време беше една от големите кризи - африканската чума по свинете. Тогава беше блокиран основен път край гр. Ямбол, Вие не знаете колко обвинения отнесох от моя избирателен район, че вместо за 20 минути по трасето Сливен-Ямбол, минаваха час и половина. Всяко едно блокиране пречи на хората, които си пребират реколтата", каза още земеделският министър.