София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Верижна катастрофа край Мездра, има пострадали

След удара, участвалият в инцидента ТИР, увисна от мост

Верижна катастрофа край Мездра, има пострадали

След удара, участвалият в инцидента ТИР, увисна от мост

2 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева


Пореден черен ден на пътя. Жестока верижна катастрофа, случила малко преди 11:00 часа денс затвори главния път Е-79, в района на Мездра в посока Видин. Три коли с румънска регистрация са се ударили последователно в турски тир на моста над Искър на влизане в града след неправилно изпреварване на  един от румънските шофьори. Трите автомобила се удрят челно.  
 
Смята се, че колите  пътували за столицата, когато се сблъскали с тира на мокрото от дъжда шосе. От удара първата пострадала кола е напълно размазана, а в нея останали затиснати двама души. Това наложи пожарникари да режат ламарините, за да извадят пострадалите хора.
 
Съобщава се за трима по-сериозно пострадали румънски граждани - мъж, жена и дете, са настанени в спешното отделение на Врачанската болница. Най-тежко е състоянието на мъжа, който е с няколко фрактури и комоцио. Детето е с охлузни рани и със счупен нос, а жената с фрактура на бедрото.
 
От силния сблъсък шофьорът на тира е загубил контрол над управлението, ударил се е в насрещната мантинела и се е забил в парапета на моста, а кабината надвиснала над реката.
 
Временно е затворен главният път в района на инцидента, като на място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут през Мездра-Роман-Златна Панега. Движението на леки коли в посока Видин се осъществява през Ребърково-Лютиброд-Челопек-Павлоче-Враца. Тежкотоварните автомобили, пътуващи за Видин, изчакват на място.
 
 
В района е станала и друга катастрофа. Между Мездра и Враца лек автомобил се е врязал в задната част на тир.