София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Топ 3 на футболните треньори без работа

Най-вероятно един от изброените ще има предложение за работа, малко след края на този сезон

3 годиниЕвроком 19

Светът на професионалния футбол никога не трябва да се смята за особено справедлив, точно обратното. Свикнали сме да виждаме, че героят на деня, по-късно може да се превърне в истински злодей и никой няма да страда за него. Точно това е съдбата на някои от големите треньори от професионалния футбол. Не всеки получава възможността да създаде успешен отбор, понякога феновете нямат търпението и доверието. Ставали сме свидетели на много промени и изненади. 

Един успешен футболен мениджър не може да проектира своите успехи в друг отбор, ако играчите не го приемат, проблемът е, че този процес много напомня на операцията и присаденият орган не винаги се приема от тялото и точно това води до по-сериозните главоболия. Ето някои от класните треньори, които на този етап са безработни и готови за нови предизвикателства. Ако си мислите, че е лесно да се закупят играчи, опитайте се да си представите колко сложно е наемането на нов мениджър. Най-вероятно един от изброените ще има предложение за работа, малко след края на този сезон, когато мнозина ще ближат раните на разочарованието.

Маурицио Сари е човек, който има богат футболен опит и присъства само един английски отбор, всичко останало се е случвало директно на територията на Италия. Въпреки това, Челси не могат да се оплачат, все пак сините получиха трофей от Лига Европа, което никак не е малко, а Ювентус взе още един дежурен трофей. Сега Старата госпожа е поверена на друг, но сякаш не виждаме точно този блясък, който искаме. Какво предстои, само времето ще покаже. Според букмейкъри като "Палмс Бет" ще открием, че се дават сериозни шансове не само за бъдещи изяви, но и за изграждането на бъдещи шампиони, особено след като ръкавицата е отдавна хвърлена. 

Франк Лампард се смята за пенсионер, особено след като през 2001 г. пое контрола над Челси. Прекара около 13 години и бързо намери своя дом в Ню Йорк. След това отново намери призвание на острова и поема контрола на Манчестър Сити. През 2017 г. официално обяви, че е време за пенсия. След това липсват всякакви футболни изяви, но Лампард не е за отписване, далече е от тази идея. Това може би е единственият треньор, който винаги е бил много близо до трофей и все нещо се е объркало. Паузата може да е дала достатъчно вдъхновение за успех и точно това не трябва да ни изненадва. 

Не на последно място трябва да обърнем внимание на Лусиен Февр. Това е едно много различно, но същевременно важно име във футбола. Това е треньорът, който успя да измъкне суперкупата на Германия точно под носа на Байерн Мюнхен, при това с Борусия Дормунд. Швейцарецът може да се похвали още четири трофея - три от тях спечелени с Цюрих. Тайната на Лусиен е, че малцина познават неговата игра и ако има възможност да контролира силен отбор, изненадите няма да закъснеят.