София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Топ 5 на отборите, които похарчиха най-много през зимния трансферен прозорец

Правилни ли са инвестициите - само времето ще покаже

3 годиниЕвроком 24

Януарският трансферен прозорец е един много добър шанс за всички отбори да поправят грешката и бързо да се сдобият с нови футболни величия, които ще трябва да помогнат за преследването на настоящите цели - те най-често са трофеи в различните престижни трофеи, както и битка за по-предни позиции. Дали ще има резултат за половин сезон, това няма как да знаем, но пък спокойно трябва да се запознаем с онези приятни мигове, които предоставят възможност не само да видим един по-силен отбор, но и да се надяваме за малко по-високи изисквания. Точно по тази причина ще насочим вниманието на големите инвестиции през този трансферен прозорец, а дали са правилни - само времето ще покаже.

Отборът на Парма е инвестирал около 14.9 милиона евро. Тази сума им носи на разположение играчи като Джошуа Зиркзе - едва 19-годишен, както и крилото от Румъния Денис Ман - 22-годишен. Други интересни имена са Матия Бани, Василис Загаритис и Андреа Конти. Очевидно нуждата за играчи тук е била голяма.

Забавен момент е, че Астън Вила изпреварват горния тим със сумата от 15.8 милиона евро. Какво са си купили? Тези пари са довели г-н Морган Сансон. Френският полузащитник ще трябва да помогне за подобряването на качеството и със сигурност ще се справи добре в тази надпревара.

Ювентус, изненадващо за мнозина, разполага с финанси, за да направи още един специален трансфер - Николо Ровела. Италианският полузащитник е едва на 19 години, но след като защитата не е чак толкова розова, Старата госпожа ще използва малко повече финанси за покупка. Николо струва 18 милиона евро.

Монако също влязоха в надпреварата и си закупиха крилото Крепин Диата. Футболистът е на 21-годишна възраст и ще трябва да доказва тепърва своята вярна служба. Ако разгледаме мнението на winbet в Бетенеми, веднага ще забележим и някои положителни черти, за които се говори по негов адрес. Монако има нужда от малко повече сила, за да започне да влиза по-сериозно във френската лига.

Отговорът на Уест Хам са похарчените около 26.4 милиона евро. Това е цената за трима футболисти - крилото Саид Бенрахма, полузащитника Джеси Лингард и Фредерик Алвеш - централен защитник. Според направения анализ, не са счупени рекорди при пазаруването, но пък изненадите са повече от налични.