София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Трансплантирани пациенти протестираха пред Министерството на здравеопазването

Те искат проф. Емил Паскалев да се върне на работа в клиниката по нефрология
7 мЕвроком 192

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Причината е, че след трансформирането на клиниката по нефрология в Александровска болница в Covid отделение, не знаят къде ще бъдат лекувани.

Междувременно и началникът на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница проф. Емил Паскалев подаде оставка. Трансплантираните коментират, че той и неговият екип са били единствените специалисти, които са следили за състоянието на пациентите, а новият екип нямал необходимата експертиза.

Пациенти на проф. Паскалев също бяха на мястото, всички коментираха за неговото професионално отношение.

"Имам бъбречни проблеми от 17 години. През всичкит тези години има един диспансер в България, който проследява състоянието ми и ми прави изследвания. Когато трябваше да направя поредно изследване, за да проследя състоянието си ми казаха, че диспансерът е закрит. Обясниха ми, че диспансерът е преместен пред арката към нефрологичното отделение. Когато отидох там и ги помолих за преглед те ми казаха, че там не е преместен никакъв диспансер. Когато отидох на старото място нашата документация беше по стълбите и коридорите в найлонови чували, а диспансерът е празен. По-късно разбрах, че целият екип начело с проф. Емил Паскалев са подали оставка", това коментира един от пациентите на проф. Паскалев Димитър Анастасов.