София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

УМБАЛ „Св. Георги“ са несъгласни с твърденията на родителите на починалия Теодор

Семейството твърди, че му е дадено прекалено силно обезболяващо
1 мЗдраве 417 Николай Парашкевов

Пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“ е предоставила на прокуратурата пълната медицинска документация, свързана със смъртта на 18-годишния Теодор.

Родителите на момчето настояват за допусната лекарска грешка.

Опечаленото семейство разказа пред bTV, че на момчето е дадено много силно обезболяващо.

Oт своя страна от болницата казват:

„Новите сведения, получени в хода на извършваната проверка са, че има данни пациентът да е пострадал при Пътно-транспортно произшествие, като първоначално не е потърсил медицинска помощ. Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепно-мозъчна травма, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било транспортирано от ЦСМП в Спешното отделение на болницата“.

И допълват:

„Видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката. Терапията е била насочена към овладяване на състоянието и симптомите – лечение, насочено към намаляване на мозъчния оток“, уточняват от УМБАЛ „Св. Георги“.

За уточняване на причините за смъртта на младежа е била назначена съдебно-медицинска експертиза, като от лечебното заведение посочват, че не са запознати с резултатите от нея, тъй като материалите от досъдебното производство се разгласяват единствено по преценка на прокурора.

От болницата потвърждават, че в лечебното заведение е назначена проверка, като се установява, че пациентът е бил под наблюдение, включително в деня на смъртта му и е бил в съзнание, след което състоянието му рязко се влошава.

„Категорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия. Не бихме искали да коментираме в детайли тези твърдения и на този етап ще проявим разбиране към състоянието на родителите. Въпреки неверните обвинения и медийният натиск, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече подробности относно травмата, хронологията на събитията, лечението и състоянието на младежа“, допълват от болницата.

Образувано е досъдебно производство, чиято цел е да изясни фактите и да даде преценка налице ли е лекарска грешка.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!