София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

В София пребиха до смърт нает строител

Убиецът опитал да прикрие деянието си

В София пребиха до смърт нает строител

Убиецът опитал да прикрие деянието си

16 дниКрими 933 Галена Добрева


Софиянец преби до смърт нает строител за довършителни работи по къща, а след това се опита да прикрие убийството. При аутопсията обаче станало ясно, че жертвата е починала от насилствена смърт.

59-годишният Г.П. бил нает от столичанин, строящ къща в кв. "Горна баня" за довършване на строителни работи, след като през януари собственикът освободил първата бригада заради финансови разногласия.

Около 20 ч. на 13 март, строителят бил приет по спешност в "Пирогов". Пострадалият бил докаран в болницата от собственика на къщата, който заявил, че чул силен тъп шум, наподобяващ падане на човешко тяло отвисоко. Видял майстора да лежи на земята, след което го транспортирал за оказване на медицинска помощ. По-късно пациентът е починал.

От съдебномедицинска експертиза обаче станало ясно, че смъртта на 59-годишния мъж се дължи на множество фрактури и увреждания. Установени са травми в областта на главата, счупвания на ребра и лявата лъчева кост, кръвонасядания на горните крайници.

Данните за насилствена смърт на починалия, посочени в експертното заключение, не отговаряли на описаното от собственика на къщата, поради което с разследването се заела Софийска градска прокуратура. Извършеното деяние било преквалифицирано от склоняване към убийство в умишлено убийство.

Работата по разследването продължава.