София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ВНИМАНИЕ: Нова телефонна измама, не вдигайте на телефон с код 00223

Предупреждават  от полицията в Пазарджик

пропускане
4 годиниКрими 92 Боряна Райчева

Да не се отговаря на телефонни повиквания, особено започващи с код 00223, предупреждава полицията в Пазарджик. Според информация на МВР този код е на африканската държава Мали, а целта на измамниците е да се проведе възможно по-дълъг разговор с цел натруване на голяма сметка.
Говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от БНР, съобщи, че това е някаква опция за печелене на средства от хора, които се обаждат от много далече, извън територията на Република България, по всяка вероятност от страни от Африка. Дори и на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик имаше две подобни кликвания, на служебния му телефон, твърди Стоянов.
Той призова гражданите, когато получават подобни обаждания от непознати номера, особено с телефонни кодове, които са извън рамките на Европейския съюз, да не връщат обаждания.