София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Водещите eSports събития през 2021

Започваме с едно от най-популярните заглавия - Counter-Strike:GO

3 годиниСпортни 18 Ивана Иванова

Електронните спортове продължават да се засилват и да привличат погледите на милиони почитатели. В тази индустрия бързо инвестираха някои гиганти на индустрията, последваха различни спонсорства, а след тях се включиха и букмейкърите в цялото забавление. Що се отнася до аудитория, не случайно говорим за милиони души по целия свят. Най-важното е, че всеки професионалист може да направи една успешна година и бързо да натрупа хиляди в своята сметка, най-добрите стават милионери на много млада възраст.

Започваме с едно от най-популярните заглавия - Counter-Strike:GO. Като толкова известна и дори безплатна игра, именно тук ще открием някои от най-добрите геймъри в света. Турнирът BLAST Premier Series започна официално на 19 януари и успя да ни запознае с редица професионалисти, като се борят за наградата от 1 милион долара. Турнирът продължава до лятото, когато ще видим следващия кръг. На 3 юни майсторите ще насочат вниманието си към DreamHack Masters, разделено отново на зимно и лятно събитие, този турнир е известен с доста обрати. ESL Pro League е издание, което се провежда локално и макар почитателите да могат да гледат онлайн. Стартът се дава на 10 март, а следващият сезон стартира на 8 септември. Операторът бет365, чието ревю може да видите тук - https://nostrabet.com/bet365/ е сред лидерите, предоставящи много сериозни и точно пазари за изброените събития. По-важното е, че ще открием и много добри пазари, като победител в първи пистолетен рунд, в колко карти ще се реши победителя и разбира се, кой ще е крайният победител. Освен това не трябва да забравяме, че можем да гледаме пряко всички битки директно в платформата на оператора. Ако все още не сте гледали електронни спортове, препоръчваме го, а CS:GO е наистина едно добро начало.

Ако си спомняте една от всички карти на Warcraft 3, картата Dota се превърна в самостоятелна игра и интересът беше толкова голям, че веднага се превърна в официален електронен спорт. Днес ще видим Dota 2 като съвършено заглавие за премерването на силите. Някои от най-богатите играчи в електронните спортове са излъчени директно от тази платформа.

Ако сте почитатели на напрежението и обичате преследването и сериозния лов, нека обърнем внимание на следващото популярно заглавие - Rainbow Six. За разлика от останалите екшъни, тук всяка стъпка може да коства победата. Идеята на тази игра е в затворено пространство да се подредят играчите така, че веднага да запазят дадена точка или да нападнат така, че да я вземат. Играта е бавна и методична точно като шаха. Наградата за това заглавие е 500 000 долара и още 30% от всички билети, които ще бъдат закупени. Организаторите са подготвили сумата от 3 милиона за награди, а стартът е подготвен за 21 февруари.