София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Winbet регистрация в подкрепа на спонсорството на българския спорт

Букмейкърите и техните спонсорства представляват голяма част от динамиката на спорта


Букмейкърите и техните спонсорства представляват голяма част от динамиката на спорта. Няма друг бранш, който да си взаимодейства с клубове и федерации на толкова високо ниво, предоставяйки директна подкрепа под формата на финанси и бизнес експертиза.

България не е изключение, що се отнася до това явление и много спортисти и отбори разчитат точно на тази подкрепа. Разполагайки с Winbet регистрация, вие сте част от спонсорските инициативи, които компанията предприема. Те са изключително много и ние сега ще ги разгледаме.

Компанията работи най-активно с футболни клубове в България

Със сигурност най-големите спонсорства в това отношение са за отборите на ЦСКА-София и пловдивските грандове Ботев и Локомотив. 

Уинбет започна работа с ЦСКА още през 2016 година.

Още тогава беше обявено, че става въпрос за дългосрочно сътрудничество. Тогава логото се появи на гърба на фланелките на червените. След като тези пет години минаха, през 2021 година договорът между тях беше подновен. Този път компанията стана генерален спонсор на тима.

Логото на компанията се появи отпред на фланелките за мачовете от българското първенство, от Купата на България, евротурнирите. Брандиране получиха още стадиона и тренировъчната база.

Преди подписването на договора имаше спекулации, че букмейкърът ще се включи в управлението на клуба, но това не се случи. Отношенията продължават да се развиват изключително от рекламна гледна точка.

Информацията, която се появи за финансовите параметри на сътрудничеството, е неофициална. Тя гласи, че става въпрос за финансиране от 4.5 милиона лева на сезон, заедно с бонуси при добро представяне.

Ролята на букмейкъра в пловдивския футбол

Сътрудничеството с Ботев Пловдив започна още през 2018 година, когато логото се появи на екипите на отбора. Става въпрос за партньорство в няколко области, като освен чисто рекламен характер, то е насочено към детско-юношеската школа на клуба. Компанията се включи в инициативата на канарчетата в подкрепа на пострадалите от наводненията в карловско. Беше обявено, че приходите от билети от мач с ЦСКА 1948 ще бъдат дарени. Сумата беше 7340 лева, като от Уинбет я удвоиха. С подкрепата на други партньори на отбора и дарения събрани от феновете, общата сума възлезе на 17 455 лева. 

През 2021 година беше сключено спонсорско споразумение и с отбора на Локомотив Пловдив. То е за срок от три години. Компанията брандира тениските на футболистите, заедно със стадиона на отбора. Предвиждат се бонуси за клуба при добро представяне на футболистите в различни състезания.

Кои други футболни отбори подкрепя към момента букмейкърът?

Виждаме още един отбор, който носи името на Ботев, но този път от Враца. Работи се активно с тимовете на Етър Велико търново, Дунав Русе, Литекс, Черноморец Бургас, Септември Симитли, Марица, Рилски Спортист и Чавдар Етрополе.

Разбирането на компанията е, че трябва да се работи не само с големите клубове, а и по-малки такива, които имат нужда от подкрепа и носят регионално значение. Това запазва историята на българския футбол, подпомага развитието на млади футболисти и подобрява общия футболен климат в държавата.

В какви други спортове инвестира Winbet?

Партньорства има с отбори по волейбол, борба и хандбал.

От волейболните клубове, марката спонсорира:

  • Левски София
  • Нефтохимик

От клубовете по борба, партньорите са:

  • Ботев Враца
  • Черноморец Бургас

В хандбала споносиран е отборът на ХК Бяла.

Ако разгледаме историята, ще видим и други инициативи, които са подкрепяни във времето.

В миналото компанията е подкрепяла баскетболния отбор на Левски, работила е с волейболния клуб на ЦСКА. Имаше работа с клуба по муайтай и кикбокс Победа от град Враца. Компанията е подпомагала провеждането на най-престижния тенис турнир в България Sofia Open. Виждали сме работа с Българската асоциация по мини футбол и тази по Таекуондо.

Със сигурност работата на Уинбет с множество отбори от различни спортове е сериозна подкрепа за спорта в България. Партньорствата са дълготрайни и устойчиви, базирани на постигането на реален прогрес. Добро впечатление прави, че не се работи само с големи имена, а и с по-малки клубове, за които спонсорството е от огромно значение за тяхното съществуване.

Участието в хазартни игри не е само забавление и може да доведе до придобиване на хазартна зависимост!