София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Започна разследване за смъртта на Марадона

Взимат се показанията на всички хора, които през последните дни са живели с легендата
33 мОбщество 496 Боян Марков

Прокуратурата в Аржентина започва разследване на смъртта на Диего Марадона. Това съобщи местната телевизия TN. 

Целта е да бъде установено дали има лекарско недоглеждане, което да е причинило фаталния край на легендарния футболист.

Основната насока на разследването е установяване на факта дали Марадона е получил правилните грижи след изписването си от болницата и защо никой не е контролирал поведението му в последните 12 часа от живота му.

"Марадона е трябвало да се събуди в 6:30 часа и в този час в стаята му е влязла медицинската сестра. Тя е последният човек, който е видял живия Диего, а не неговият племенник предната вечер. Това не променя генералната насока на следствието, но се проверява защо сестрата е излъгала в своите предварителни показания." Това заяви журналистът от телевизията Николас Виняски. 

Взимат се показанията на всички хора, които през последните дни са живели с Дон Диего в дома му в частния затворен квартал Сан Андрес. Благодарение на разпитите е установено, че последният човек, който е видял Марадона жив, не е неговият племенник Джони Ерера в 23:30 часа във вторник.

Предполагаше се, че след това никой не е виждал световния шампион от 1986 година до 11:30 часа, когато неговият лекар и психолог не успяват да го събудят.