София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

€1,3 млн. за застраховател на гръцката газова връзка

Срокът за офертите по държавната поръчка е до 15 юли

5 годиниИкономика 7 Боряна Райчева

€1,3 млн. са готови да платят на застрахователя на газовата връзка Стара Загора – Комитини. Това съобщиха от пресцентъра на компанията в сряда.

Проектната компания ICGB („Ай Си Джи Би“ АД) обяви обществена поръчка за избор на водещ застраховател за проекта „Междусистемна газова връзка Гърция – България“.

„Прогнозната стойност на поръчката е 1 300 000 евро, което представлява максималната премия, до която кандидатите могат да подават оферти“, гласи прессъобщението.

Според ICGB водещият застраховател ще трябва да осигури покритие за всички рискове (CAR застраховка) като по специално ICGB ще сключи застрахователна полица.

Условията включват: „ всички рискове по време на строителството (CAR) - Забавяне на старта на експлоатация (DSU); Отговорност към трети страни (TPL) Покритието на посочените рискове се организира от възложителя и е извън задължителните застраховки, които всеки един от изпълнителите трябва да осигури съгласно действащото в България и Гърция законодателство“.

Процедурата е организирана като договаряне с предварителна покана за участие. “В първа фаза заявления за участие могат да подават всички заинтересовани кандидати, които отговарят на критериите за подбор и за които не са налице основания за изключване съгласно Закона за обществената поръчка (ЗОП) и обявлението“, пише в пресрелийза.

На втора фаза единствено кандидатите, които са преминали предварителния подбор, щели да бъдат поканени да подадат първоначални оферти.

„Обществената поръчка се реализира като част от мерките за управление на рисковете, които проектната компания изпълнява и е в съответствие с международните практики, като цели да осигури покритие при настъпване на неблагоприятни събития които съпътстват строителството, изпитванията и въвеждането в експлоатация (извън задължителните застраховки за строителя, проектантите и другите участници в строителството), които ще бъдат осигурени по силата на сключените с тях договори“.

Крайният срок за подаване на заявления за участие е 15 юли 2019 г.