София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

1 млн. 250 хил. лева за здравеопазване отпуска държавата

Решението ще се гласува утре на редовното заседание

пропускане
5 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева


До края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за инженеринг на новата детска болница, а от вчера започнахме и преговори за повишаване на цените на клиничните пътеки, и по-специално на педиатричните пътеки. Това обяви на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

,,На трето място като приоритет на държавата са предвидени неонатолозите, тъй като техният брой е намалял, а за да работят тези отделения и детски болници броят им трябва да се увеличи'', посочи министър Ананиев.
Той заяви още, че държавата ще отпусне 1 млн. 250 хил. лева за здравеопазването, което се изразява в закупуването на нова медицинска техника и нови кувьози.
,,Утре на редовното заседание на кабинета ще се гласува решение за отпускането на 500 000 лева за закупуването на 15 апарата за дихателна реанимация, както и 750 000 лева за 50 кувьоза. В същото време ще предвидим и допълнителни 1 700 000 лева за новата педиатрична болница'', обясни здравният министър.