София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

10 години след двойното убийство пред дискотека „Соло“ и наказан няма

Бащата на един от убитите призовава Румен Радев и Бойко Борисов

пропускане
5 годиниКрими 4 Боряна Райчева

На днешния ден точно преди 10 години пред софийската дискотека „Соло“ загинаха двама младежи , които бяха намушкани с нож след спречкване. Това са Кирил Въжаров и неговият приятел Васил Александров.
Някоко дни по-късно за престъплението е арестуван Иван Тодоров. Той е правил опит да се укрие, но е разпознат от същия шофьор, при когото се вози секунди преди убийството. По време на делото подсъдимият мълчи. След много съдебни заседания, в които като доказателства се предствят окървавените дрехи на убитите и се вадят записи от охранителните камери, Тодоров е признат за невинен. Според съдията по делото няма достатъчно доказателства, за да се докаже, че подсъдимият е виновен.

Според бащата на убития Илиян Тодоров се укрива с помощта на баща си, който има възможности. Той призовава премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да се опитат да направят нещо, за да успеят да докарат осъдения от съда убиец на сина му и на Кирил Въжаров, да понесе наказанието си.