София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

18-20 хиляди „зелени билета“ са продадени вчера в София

Завишено замърсяване днес има в столичния кв. „Хиподрума“

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Нивото на фини прахови частици в София днес в повечето райони е в норма. Само станцията в кв. „Хиподрума“ отчита стойности над допустимите, обозначени с код „жълт” за умерено замърсяване – 51-100 ug/m3 над нормата. Проверките на Столична община за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града продължават. Общината призова гражданите да слязат от личните си автомобили и да ползват обществен транспорт.

Вчера за градския транспорт в столицата беше пуснат „зелен билет“ на цена от 1 лев за цялата градска мрежа, за целия ден.  В първия ден от въвеждането му са продадени между 18 и 20 хил. билета, отчете столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев пред бТВ.

Той обясни, че „зелените билети“ не са свършили, каквито сигнали имаше. „Възможно е на отделни шофьори в градския транспорт те да са свършвали, но са били зареждани в хода на деня“, каза Крусев и добави, че са отпечатани 100 хил. зелени билета.