София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

100-на българи блокирани на летището в Берлин

Полет на „Ryanair” е бил отменен вчера

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Близо 200 пътници, сред които около 100 българи, останаха на летището в Берлин вчера, след като полетът на нискотарифната авиокомпания „Ryanair” към София е бил отменен.  Самолетът с нашите сънародници е трябвало да излети на 10 юни в 15.20 часа от летище "Шьонефелд" в Берлин.

Според разкази на някои от българите,  те се качили в самолета, но вместо да излетят, чакали на място. След дълъг престой в самолета пътниците били свалени в чакалнята на терминала.

Компанията е осигурила хотел за през нощта и се е ангажирала с алтернативни маршрути към България. От „Ryanair” казали на нашите сънародници, че следващият й директен полет до София е едва в четвъртък, на 14 юни.

Някои от българите са потърсили сами алтернативни решения за прибирането си в родината.

Една от закъсалите в Берлин наша сънародничка разказа, че между пътниците имало бебета и малки деца. От авиокомпанията не предоставили на пътниците вода и храна.

Българите не са удовлетворени от отношението на летището. Смятат, че са ощетени – защото имало вариант да се приберат през Румъния, но от „Ryanair” били готови да платят само полета до Букурещ.