Гледай
на живо

Над 1000 души са изчезнали при пожара в Калифорния

Пожарникарите издирват изчезналите хора

Над 1000 души са изчезнали при пожара в Калифорния Жертвите при опустошителния пожар в Северна Калифорния нараснаха до 71, а над 1000 души са в неизвес... thumbnail text

Жертвите при опустошителния пожар в Северна Калифорния нараснаха до 71, а над 1000 души са в неизвестност, заявиха снощи властите в щата.

Президентът Доналд Тръмп обвини "изключително слабото управление" на горските ресурси за пожарите в Калифорния, отнели десетки животи. С думите си той отново отхвърли идеята, че проблемът е в климатичните промени.

На повърхността коментарът му, който предизвика гневни реакции в Калифорния, изглежда като поредния израз на политиките на администрацията му. Все пак случващото се в горите в Калифорния също е сред причините за опустошителните пожари, обяснява "Ройтерс".

Пожарът в Северна Калифорния се превърна в най-смъртоносния и най-опустошителния в историята на щата. Броят на жертвите при него вече е над два пъти по-голям в сравнение с този при пожара от 1933 г. в парка "Грифит" в окръг Лос Анджелис, когато загинаха 29 души.

Днес президентът на САЩ Доналд Тръмп заминава за Калифорния, за да посети пострадалите от горските пожари.